Šport

Najboljši rezultati atletskega športnega dne

atletski športni danKajuhovci smo  v torek  29. 9. 2015 pustili knjige ob strani in si zopet nadeli športne copate ter se v športnem duhu zapodili po atletskih progah. Dijaki 2., 3., in 4. letnika smo bili aktivni na s soncem obsijanem stadionu AD Kladivar Celje, dijaki 1. letnikov pa smo se zbrali na šolskem atletskem stadionu.

Po naših najboljših močeh smo se poskušali čim hitreje prebiti čez ciljno črto v teku na 600 m in 60 m. Prav tako smo se preizkusili v skoku v daljino in v suvanju krogle. Tek na 60 m pokaže posameznikovo hitrost, tek na 600 m pokaže predvsem fizično pripravljenost, skok v daljino pa zahteva dober odriv. Tekmovanje je potekalo po razredih. Vsi dijaki so se odlično odrezali in potrudili po najboljših močeh, a na atletskih stezah so seveda dominirali atleti, ki se s tem športom ukvarjajo tudi izven pouka.

Športni dan je potekal uspešno in brez posebnih zapletov, seveda pa ne bi uspel brez časomerilcev in zapisnikarjev iz višjih letnikov športne gimnazije in športnih pedagogov.
Za konec smo se še dobro razgibali, da nas naslednji dan mišice niso preveč bolele.

Monika Videmšek in Pina Držan

Klik do rezultatov: http://www.prvagim.si/najboljsi-rezultati-atletskega-sportnega-dne.html

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja